Nov 22, 2007

Apie kalbą ir žaislus

Vat prieš keletą dienų vienam leidinyje su grupiokais suradom įdomių dalykų apie gana plačiai vartojamus žodžius. Kai suvoki, kad vis tik pats taip kartais (nors vis rečiau, ačiū dievui) taip šneki, tai net kažkaip nejauku pasidaro..kažkodėl..

Pacanas

Žodis kilęs iš žydų "potcen" - "mažas pimpaliukas", reiškia vaiką iki 6 metų. Vagių žargone (rus. "fenia", "vorovskoi žargon") apibūdina jauną
nesubrendusį vagį.

Jaunimo tarpe taip vadinamas jaunas, nepatyręs vaikinas

Bachūras

Žodis kilęs iš graikų "bakhurios", reiškė jautį, kastruotą tam, kad
nekonkuruotų su geresnių savybių patinu. Vagių žargone reiškia nieko nesprendžiantį arba kadaise prasikaltusį gaujos vadą. Žydų kalboje taip
pat yra panaši šaknis, "bokher", kartais priskiriama šiam žodžiui, buvo
naudojama galvijui apibūdint.

Jaunimo kalboje reiškia vaikiną, tikrą vyrą, savos kompanijos narį.

Čiuvakas

Žydų/čigonų kalboje - kastruotas avinas/kupranugaris. Vagių
žargone apibūdiną nieko nesprendžiantį žmogų bet ne gaujos narį.

Jaunimo tarpe taip šaukiamas draugas, draugelis.


Galvojom, jei reiktų iš šitų išsirinkt vieną kurį nors, bet taip būtinai imt ir išsirinkt, kažkaip beveik vienbalsiai nusprendėm dėl pacano.. geriau mažas nei nieko.


ai.. ir suradau naują narkotiką ir nekenčiu gūglo, kadangi ta paieška nebėr tokia super gera, greita, nuostabi ar vaisinga.. Ten dabar kai jie padarė kažkokią fignią kur naujienas visokias rssines ar kokias deda iš visų krūtų puslapių, yra ir žaidimukas.. nežinau, jį keist alima ar ne, beį tas colour junction tai fysnas..Tipo iš 100taškiukų reik kuo daugiau sunaikint..Pirmą kartą prasėdėjau kokią valandą.. Dabar jau įvaldžiau sistemą: sumetu kartą, o tada tol, kol surenku mažiau taškų.. (ir deja iš pirmo karto visko visko padaryt neišeina...)

Tiek šiam vakaraui ir einu miegot.

mū!

No comments: